NEM MELLÉKESEN, HOGYAN KELL EGY PASIT MEGSZEREZNI!?

2013. március 06.  17:38   

Életünk folyamatos küzdelemből áll, amely során, boldog vagyunk, problémákat oldunk meg, küszködünk, örülünk, nem más, mint egy végtelennek tűnő küzdelmes hullámvasút.

Mi az Élet célja?

Beszélhetünk célokról, de nem hiszem, hogy az Élet céljaként lehetne egyetlen végső állomásra tekinteni, ahova, ha megérkezünk, akkor megkönnyebbülve felsóhajthatunk és azt mondhatjuk, hogy VÉGRE itt vagyunk, elértük, amit akartunk. Az Életünk célja ez a folyamatos küzdelem, az ÚT, amelyet mindannyiunk végigjár a rá szabott mérték szerint.

Ennek az útnak az egyik legfontosabb állomása és egyben legnehezebb feladata a párválasztás. Ebben a bejegyzésben nem kívánok "RANDIGURUKÉNT" debütálni, de azt megkísérlem elmondani, hogy mire kell a Hölgyeknek odafigyelniük, ha szeretnének „megszerezni” egy férfit maguknak. Én sem tudok megosztani Veletek semmilyen általános érvényű igazságot, de férfiként el tudom mondani, hogy mi az, ami nekünk fontos, mi hogyan játsszuk a párválasztás társasjátékát.

Meglátni és megszeretni?! Létezik ilyesmi?

colpo_di_fulmine.jpg

Fiatalabb koromban én is úgy gondoltam, hogy a szerelem érzése nem is alakulhat ki másként csak, mint egy villámcsapás – ahogy az olaszok mondják colpo di fulmine – amely végérvényesen eldönti, hogy az adott két embernek lesz-e köze egymáshoz vagy nem. Ma már árnyaltabb ez a véleményem, mivel tudom, hogy az igazán nagy és tartós szerelem és kapcsolat csak két egymást jól ismerő és kiegészítő ember között alakulhat ki.

Hogyan kell ismerkedni? Nem könnyű kérdés!

Abban nem tudok tanácsot adni, hogy hogyan tudsz megismerkedni álmaid férfijával, hogy a diszkóban, a könyvtárban, esetleg a templomban tudsz-e vele összefutni. Az biztos, hogy érdemes nyitottnak maradni és közösségbe, új helyekre járni, ahol valamilyen tevékenység, „élmény” átélése alatt tudsz megismerni új embereket.

És most engedjétek meg, hogy egy pillanatra „elkalandozzak” erről a témáról, mivel ez egy jogi témájú blog, ezért javaslom, hogy essen egy pár szó a gazdasági társaságok tagjainak mellékszolgáltatásáról is. Természetesen a másik téma is folytatódik még!

Nem mellékesen arról, hogy mi a mellékszolgáltatás?

Ha tagja vagy egy cégnek, akkor az biztos, hogy bizonyos mértékig már anyagilag hozzájárultál a működéshez, ha máskor nem az alapításnál, amikor a társaság induló tőkéjéhez szükséges pénzt "letetted az asztalra". Azok, akik egy cég működésében csak ennyi szerepet játszanak, talán szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen, mondhatják, hogy az üzlet működik magától, abba sem munkát sem pénzt nem kell többet fektetni, tehát "megy, mintha taszítanák"!

Ha őszinték vagyunk, akkor egy ténylegesen működő gazdasági társaság életében adódhatnak, olyan helyzetek, amikor a tagok pénzbeli vagy egyéb személyes közreműködésére van szükség, ahhoz, hogy a problémák megoldódjanak. Ebben a részben, az egyik ilyen a tagok által vállalható "segítségnyújtásról" a mellékszolgáltatásról ejtünk néhány szót, a pasiszerzés rejtelmeinek boncolgatása közepette! Folyt köv.!

Ha megvan az "áldozat", hogyan szerezd meg!?

Talán ez a legnehezebb kérdés ebben a játszmában és én sem merném állítani, hogy tudom a választ. De az ellenkező nem egyik képviselőjeként talán tudok adni néhány jó tanácsot, amiket, ha megfogadsz komolyabb esélyed lesz arra, hogy valóban megfogd magadnak a kiszemelt "példányt".

Légy "decens"!

A témával kapcsolatban a "decens" szó jelentése a tartózkodó, visszafogott jelzőkkel írható körül legjobban. Vannak lányok, hölgyek, akik "zsigerből" érzik, azt, hogy ezt hogyan kell csinálni. Rájuk anélkül ragadnak a férfiak, hogy ezért különösebb dolgot kellene tenniük, például extra mini-szoknyában vonulnának fel és alá. Akik nem ilyenek – és valljuk be a többség manapság nem ilyen – nekik célszerű megtanulni, hogy miből is áll ez a viselkedésforma és miért fontos az elsajátítása.

Az alaphelyzet: ragadozó és áldozat!

A párválasztás kezdeti lépéseiben a férfi – legyen igazi macsó vagy félénk professzor – ösztönösen vadászként közelíti meg ezt a helyzetet. Egy vadász számára pedig sohasem az lesz a felejthetetlen "vadász-kaland", ha egy "prédát" egyből, minden nehézség és küzdelem nélkül el tud ejteni. Lehet, hogy ennek is örül majd egy-két röpke pillanat erejéig, de hamarabb elfelejti, mint amilyen gyorsan "meghúzta a ravaszt."

Nos hölgyeim, ez tehát a férfiakkal kapcsolatban a valóság. Talán most sokan legyintenek és mondják azt, hogy persze-persze tudjuk jól! Igen, lehet, hogy így van, de a környezetemből leszűrt tapasztalatok, a csalódások nagy száma azt mutatja, hogy mégsem tudják, hogy ennek a kérdésnek milyen hatalmas jelentősége van a "mi oldalunkon". A férfiak párválasztásában hihetetlen nagy jelentősége van annak, hogy az általuk áhított hölgyért kell-e küzdeni vagy pedig nem. A küzdelmet persze itt a helyén kell kezelni. Nem lovagi tornákról, más férfiakkal való küzdelemről beszélek, hanem az udvarlásról. Egyszerűen kell, hogy a férfi udvaroljon egy nőnek. Erre nem csak a nőknek van szükségük, hanem nekünk is. Ez az a "küzdelem" ami teljességgel megédesíti és megerősíti bennünk azt az érzést, hogy igen ezt akartuk és szeretnénk "lehorgonyozni" a kiválasztottunk mellett.

Udvarolni persze csak annak lehet, aki hagyja. Sajnos mostanában a szerepek felcserélődtek. A férfiakba kódolt üzenetet – amit a ragadozóról és áldozatról írtam – azonban semmilyen élethelyzet, korszak vagy közeg nem képes felülírni, egyszerűen képtelenség, kár vele próbálkozni.

Mert a mellékszolgáltatás egyáltalán nem mellékes!

Mielőtt a pasizás konklúziójára rátérnék, nem mehetünk el szó nélkül amellett sem – , hogy a jogi kérdést is tovább boncolgassuk – , hogy miért hasznos a mellékszolgáltatás egy gazdasági társaságban és mik a legfontosabb ismérvei? A kft.-ék tagjainak tehát van egy lehetősége, hogy a cég törzstőkéjének szolgáltatásán túl, egyéb szolgáltatást is teljesítsenek a társaság részére. Ezt a mellékszolgáltatásnak nevezett szolgáltatást és teljesítésének feltételeit a társasági szerződésben szabályozni kell.

Ez az intézmény, tehát a tagok által előre önként a társasági szerződésben rögzített módon vállalt kötelezettség arra vonatkozóan, hogy a cég számára vagyoni értékű szolgáltatást nyújtanak. Vagyoni értékű szolgáltatás lehet valamilyen vagyontárgy szolgáltatása, személyes közreműködés vagy a társaság részére végzett munkavégzés. Ezekért a szolgáltatásokért a tagot díjazás illetheti meg.

Miért lényeges ez?

A mellékszolgáltatás a társasági szerződésben történő szabályozása, azért hasznos, mert ezzel a tagok nagyobb mozgásteret kapnak arra, hogy a cég érdekében tevékenységet végezzenek. Ezen kívül, ha a cég bajba kerül, akkor nem csupán a tagi kölcsön vagy a pótbefizetés jelentheti a megoldást a probléma kiküszöbölésére.

Arra azért érdemes odafigyelni, hogy abban az esetben, ha valaki nem teljesíti az általa önként vállalt mellékszolgáltatást, az könnyen a társaságból való kizárásához vezethet.

És akkor nem mellékesen nézzük, hogyan kell egy pasit megszerezni?

Hogyan csináld? Késleltetés mindenek felett….!

Ha abban szerencsés helyzetben vagy, hogy érdeklődik egy fiú vagy férfi utánad, a legfontosabb, hogy finoman, de egyértelműen – mivel mi csak ebből értünk – adj neki és magadnak lehetőséget, hogy jobban megismerhessétek egymást. Hagyd, hogy udvaroljon, kezdeményezzen. Ez persze nem mindenkinek könnyű, pláne, hogy a férfiak is egyre bátortalanabbak és bizonytalanabbak. Így, ha egy félénkebbel van dolgod is érdemes egy kicsit "tunningolni" az önbizalmát azzal, hogy – ha egy kis rávezetéssel is – , de meghagyod neki az első lépések dicsőségét.

A legfontosabb pedig, hogy ha egy hölgy hosszabb távon számít az erősebb nem figyelmére, akkor kell, hogy engedje, hogy a férfi megküzdjön érte. Igen, hölgyeim itt van a dolog lényege, a késleltetés, vagyis küzdelemre késztetni minket, mert csak ezt követően lesz igazán édes és tartós a siker. Az udvarlás az egyik legszebb része egy kapcsolatnak, amit kár kihagyni és, ahogy leírtam nem is érdemes.

Kezdődhet a gyakorlás!

5.jpg

Ha tetszett a bejegyzés nyugodtan nyomj, egy Tetszik és egy Megosztás Gombot!



Megosztás és cimkék

Címkék:  mellékszolgáltatás



Hozzászólás a témához

H.Bernadett (2015. februr 21. - 16:36)

Jó írói vénája van az Ügyvéd Úrnak. Büszke vagyok arra, hogy a Miskolci Egyetem jogászai (m)ilyen tehetségesek. Érdekes ráakadni egy ilyen párkapcsolati tanácsadói bejegyzésre, miközben a Kereskedelmi jogi vizsgámra készülök :-) Az "átalakulás" bejegyzés folytatását nem találtam, szeretnék arra is ráakadni. Szép napot! :-)

Új hozzászólás

Mehet

Letöltések

Hogyan vezesd


jól a céged?


Hogyan kerüld el a jogi buktatókat? Mi az, amire érdemes odafigyelned, hogy a céged jól működjön? Milyen egy jó szerződés?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket boncolgatok ingyenesen letölthető tanulmányomban - emberi nyelven.



Iratkozz fel hírlevelemre és cserébe megajándékozlak ezzel az ingyenes tanulmánnyal!

Ki vagyok én?

„Hiszek abban,
hogy a jog nem
életünk meg-
keserítője, hanem
munkánk segítője
és szolgája.”


Nemes Imre vagyok
és azért dolgozom,
hogy ez a gondolat
ne csak vágy, hanem
könnyen elérhető
valóság legyen.


Bővebb információ

Blog cimkék

Keresés